maandag 23 juli 2007

2e berichtje

Zo hier weer een berichtje van ons, We vinden jullie reactie's erg leuk en printen ze dan ook meteen uit zodat oma ze kan lezen en in haar fotoboek kan plakken.

Gisteren zijn we met z'n allen op een bootreisje gegaan omdat Andre en John moesten "afduiken". Eerst zo'n anderhalf uur met de auto naar een klein strandje, waar ze maar 1 hutje hadden waar we even bij konden komen voordat we met de boot naar Manjang eiland gingen, waar de eerste duik en snorkel vanaf het strand ging. Het hut je had ook een wc, maar dan zo'n typische balinese, een gat in de grond en een bak met water er naast zodat je kon doorspoelen. De boot was opzich groot, maar liep steeds vol met water dus zodra we stil lagen moest er gehoost worden door de kapitein. Op het eiland, wat bij het nationale park van Bali hoort, hebben we een luch gehad, kleine lunch wat ze eten hier maar weinig. Na de lunch gingen we weer varen om te duiken en snorkelen vanaf het water. Het snorkelen was leuk, Linda snapte niet helemaal hoe dat je moet zwemmen met flippers, maar na de tweede poging ging het een stuk beter. Ik werd een beetje misselijk in het water want omdat je bij snorkelen boven aan het water blijft, krijg je steeds die golven mee. Onderwater kwamen we Andre en John en de duikinstructeur Edwin tegen, als het goed is heb ik daar een foto van kunnen maken. Eenmaal op de boot was mama ook een beetje misselijk van het stil liggen. We moesten wachten tot dat de duikers weer boven kwamen voordat we weer verder konden varen. Helaas was dat voor mij te lang, ik was de hele terug weg doodziek en heb de lunch en het ontbijt er maar weer uitgegooid. Het duurde dan ook veeel te lang die terug weg en omdat de golven nu wat anders stonden, waren we allemaal drijfnat omdat ze steeds over de boot heen kwamen.

Op de terug weg hebben Andre en John het laatste gedeelte van hun examen in de bus gemaakt en zijn ze dan ook geslaagd voor hun PADI. Linda is heel erg verbrand omdat ze een zwemvest droeg tijdens het snorkelen en dus haar kont boven bleef drijven.

Gisteren avond is iedereen vroeg naar bed gegaan, want vanmorgen moest iedereen er vroeg uit om dolfijnen te bekijken bij de zonsopgang in Lovina. Maar net daar voor kwam Onnie en Jan omdat er geofferd moest worden voor de bozen geesten. Heel traditioneel en wij natuurlijk heel toeristisch met ons fototoestel er om heen. Van het eten wat er geofferd werd hebben wij ook veel te veel gekregen om te proeven.

Omdat het weer op het water was en ik nog niet zo lekker was ben ik vanmorgen niet mee gegaan. Ze zijn met twee boten gegaan en hebben veel dolfijnen gezien. ONdanks dat er wel 30 bootjes op het water waren. Zodra er dan een dolfijn te zien was vlogen al die boten erop af, waarop de dolfijnen natuurlijk niet meer boven kwamen.

Thuis was er onder tussen door Juni en Onnie het huis versierd en was er een typisch balinees ontbijt, Nasi goreng voor papa klaar gemaakt. Ook hadden ze gezogd voor een heerlijke grote chocolade taart waarop stond hiep hier hoera Thomas 52 jaar. In de taart zat goed wat drank verwerkt we denken rum.Van Juni heeft papa ook een cadeautje gekregen, een mooi fotoboek gemaakt van "resten" van een boom. Met daarop de naam van papa en mama. We hebben iedereen die op dat moment van het personeel aanwezig was uitgenodigd om een stukje taart te eten en wat te drinken, volgens mij heel ongewoon voor die mensen, ze wisten niet goed wat ze moesten doen. Ze stonden dan ook weer vlug op om aan het werk te gaan.

Vanmiddag hebben we het personeel vrij gegeven, want we hebben zoveel restjes dat we een restjes dag doen, het is natuurlijk zonde om het weg te gooien. WE lagen eigenlijk niets te doen, toen John bedacht dat hij een zonnebril nodig had dus belde we de chauffeur of dat het mogelijk was of we over een half uurtje of uurtje opgehaald konden worden zodat we naar Seririt konden gaan. Binnen 10 minuten stond het dus op de stoep en konden we vertrekken. We hebben de traditionele markt bezocht en hier en daar wat gekocht. De chauffeur Putu zorgde er voor dat we de lokale prijs kregen, dus onderhandelen hoefde niet. We zijn 2 shirts, een zonnebril, slippers, een offerband en kleine andere dingetjes rijker en ik denk nog geen 10tje armer!! Omdat het winkeltjes kijken niet zo gewoon is in Bali zijn we maar weer naar Lovina gegaan, omdat ze hier wat meer op toeristen gericht zijn.

Lieke, John vindt de foto maar niets, nu mist hij Lani nog meer en Kiah ook. En tja Lani MOET terug!!!
Ryan, een dikke knuffel van je oom Andre terug
Lieke kun jij uitleggen, aangezien deze verbinding niet zo geweldig is aan Ebony hoe je foto's toe kan voegen??
Trees fijn dat de vissen nog zwemmen
Henriette, we komen wel terug, maar er is een optie om onze villa te kopen voorals we gepensioneerd zijn, zal ik vast een bod doen??
Tante therese, wat fijn dat Florance weer kan fietsen, Lieck heeft nergens last van, is al goed aangekomen, goed uitgerust en overweegt een hutje hier te nemen.

Bedankt allemaal voor de felicitaties namens Thomas

En jullie horen wel weer van ons
groetjes de baligangers

10 opmerkingen:

Thérèse zei

Hallo Liecky. Wij zijn allemaal zo blij dat je het goed naar de zin hebt,geniet nu maar lekker, thuis gaat alles gewoon door, en als je weer thuis bent zit de tent weer zo vol. Een hutje voor jou in Balie zie ik niet zitten, maar zoiets in Eindhoven zou wel lukken. Van Florence moet je heel veel groeten hebben. zal ze dadelijk meteen bellen. Veel liefs voor alle Baliegangers, Thérèse

Thérèse zei

Hallo Henny en Thomas en de andere Balie gangers. Wat fijn voor Thomas dat hij zo'n fijne verjaardag heeft gehad, hoop dat jullie veel foto's gemaakt hebben.
Patricia gaat het weer een beetje met je, fijn dat André niet meer ziek is. Leuk dat hij zo goed met John kan duiken, geniet van alles en heel veel groetjes uit Venlo.Thérèse

Anoniem zei

hiero een berichtje uit eindhoven,
fijn dat jullie het allemaal naar jullie zin hebben, eindhoven is nog steeds slecht weer.
ome thomas natuurlijk ook gefeliciteerd van je twee neefjes he!!!!!
he linda kzal van de week wel eens langs jullie huisje rijden kijken of het er nog staat. wij gaan vanaaf na kermis tilburg als het hier niet regent... :( danny heb nog geen bericht gehad dus kdenk dat hij nog wel hier is als jullie terugkomen. nog veel plezier daaro groetjes jorn
oja oma kmis je..

lieke zei

Hey vakantiegangers,

Andre en John gefeliciteerd met jullie PADI!!!!
Gaaf hé duiken?!

Tja die golven dat is maar niks, ze zouden het moeten verbieden!
Jammer dat je daardoor niet mee kon naar de dolfijnen kijken.

Hihi ben benieuwd naar de foto's van de offers voor de boze geesten! Hopelijk worden de geesten niet boos nu jullie van het eten vanalles hebben gekregen om te proeven ;) Maar dat zullen de geesten wel begrijpen, denk/hoop ik!

Wat lief van de mensen daar dat ze het huis versierd hadden en voor een cadeautje en taart gezorgd hebben!

Even over de optie om de villa te kopen als jullie gepensioneerd zijn, ik zou zeggen: DOEN!!!! ;)
Dan kom ik af en toe ook van mijn pensioentje genieten bij jullie ;)

Sorry van de foto :( Maar jullie krijgen Lani echt terug, als ik dan af en toe met Lani mag komen spelen en wandelen ;)

Ik zal aan Erik vragen of hij uit kan leggen hoe je de foto moet toevoegen... Ik heb er namelijk geen verstand van. Erik heeft dat gedaan. Dus dat laat ik Erik nog even doen!

Geniet ervan!!!

Knuffel en liefs van Lani en Lieke xxxx

Marion en Judo zei

Hoi allemaal,
Thomas, gefeliciteerd met je verjaardag vandaag. Zo te lezen hebben jullie het hartstikke leuk en naar je zin. Hoe doet oma het in en op Bali? Heeft ze ook haar duikdiploma al gehaald :-) :-) :-) of houd ze meer van het personeel?
Geniet nog lekker de komende weken van het goede weer, want hier is het zoals je weet weer prut.

Groetjes
Marion en Judo

Erik zei

De makkelijkste manier om een foto op internet te krijgen:

- Ga naar http://www.tinypic.com/
- Klik op browse
- Zoek de foto op welke je op internet wil hebben en klik op ok
- Klik op upload now (de groene knop)
- Vervolgens druk je op het onderste blauwe knopje copy
- Als laatste ga je naar dit reageervesnter en druk je op CTRL + V (of rechtermuisknop --> plakken) om de tekst te plakken.

Succes ermee en Patricia, John en familie, geniet ervan daar!

trees zei

Hey vakantiegangers als eerste Thomas gefeliciteerd ik weet niet of je daar nu nog jarig bent, daarom had ik vanmorgen als smsje gestuurd ik denk dan komt het zeker op de dag aan.
En de duikers ook proficiat met het behaalde brevet.
Hennie en oma doe het rustig aan, laat je eigen maar lekker verwennen.

p.s. het is hier nu wel stil, de buren niet, jullie niet en die vissen bij jullie zeggen niks.

groetjes Geer en Trees

Dènis,Ebony en Ryan zei

hallo allemaal,

ik hoop dat het gelukt is,
groetjes ons.


http://i11.tinypic.com/68c8mt5.jpg
http://i13.tinypic.com/4mbmee9.jpg

dikke kus en tot snel.

Anoniem zei

Omdat jullie internetverbinding niet zo heel snel zal zijn in Bali, de kleine versies van de foto's van hierboven:

http://i9.tinypic.com/6co42ys.jpg

http://i10.tinypic.com/4thq8pi.jpg

Thérèse zei

Hallo Liecky en Henny
Nog alles goed met jullie, fijn dat Jörn jou mist Lieck, maar zo een Oma mist iedereen, wij missen je ook. Donderdag ga ik naar Florence alleen, zal dadelijk Mevr. van Hout laten weten dat jullie het goed maken. Heel veel liefs en geniet. Thérèse