zaterdag 21 juli 2007

eerste berichtje uit Bali

Hallo allemaal,

hier even een berichtje uit het warme Bali, om precies te zijn uit Lovina want in ons "dorp" is geen internet te vinden. We zijn net boodschappen gaan doen in Singaragja en moet dus eigenlijk snel opschieten omdat onze hele kip in de auto ligt te verkaaien!! Singaragja ligt zon 25 min rijden van onze villa en Lovina zo'n 10 minuten. Maar eerst even een update natuurlijk.

Het laatste gedeelte van de vlucht is ook prima verlopen het duurde alleen lang voor dat we de boardingpassen hadden in Singapore waardoor we erg snel moesten eten en drinken voor we naar de gate mochten. We zaten wat meer doorelkaar dan we eigenlijk gepland hadden, maar het was maar een uurtje of 2 dus dat was geen probleem. We stegen op in het licht en nog een 10 minuten lateren was het pikkedonker, de schemering aan deze kant van de wereld is erg snel en daardoor is het ook vroeg donker, zo rond 7 uur savonds. Eenmaal aangekomen op Bali airport hebben we even in de rij moeten staan voor ons visa maar eenmaal onze koffers stonden we snel buiten. ook onze chauffeur stond er al. Hij sprak alleen geen engels dus was wel beetje lasting. De weg naar de villa duurde zon 2 en half uur en de auto was niet zo heel confortabel maar goed we zijn veilig aangekomen al was dat wel een hele opgave. De rijstijl van de balinesen is echt eng, nog erger dan die van de italianen. Helaas hebben we door dat het donker was niet veel van de omgeving kunnen zien, maar we hebben wel kunnen voelen dat we in berglandschap reden. Want kronkeweggetjes kennen ze hier heeeeeeeel goed.


Toen we aankwamen werden we al opgewacht door de eigenaar en zijn vriendin onny en de security. We kregen shakes en gebakken kippenpootjes hoewel het al na 12e was. Rond half 3 zijn we richting bed gegaan maar de volgende ochtend stond het perrsoneel al weer om 8 uur op de stoep. Het ontbijt werd gemaakt en eindelij konden we de villa bij daglicht bekijken. Hij is echt heeel mooi en luxe. Ook het zwembad is heerlijk en het strand ligt direct aan onze tuin. Het iszwart lava zand maar ja daar liggen we toch niet op. Het water in het zwembad en de zee is best warm en andre en john zijn dan ook meteen de zee in gegaan om te snorkelen.mama en ik zijn boodschappen gaan doen met June onze huishoudster in Singaradja. Hier hebben we twee karren boodschappen gehaald en dat vonden ze erg veel maar goed we zijn dan ook met 7 man. Het waren dus 7 dozen boodschappen voor nog geen 100 euro! Het koste ons wel 3 uur om boodschappen te doen, het tempo hier ligt namlijk niet zo hoog. Langs de weg hebben we nog 7 anannassen en 5 broden gekocht wat ons 1.37 euro kosten. Het leven is dus wel erg goedkoop.

De eerste paar dagen hebben we het lekker rustig aan gedaan in maar voornamelijk buiten het huis aan het zwembad of ons rusthuisje. Donderdag is de maseuse de hele dag geweest, iedereen is goed onderhanden genomen, zelfs ons oma!! Dit koste voor 7 man minder dan 35 euro! Oma wist niet meer welke knie zo zeer deed dus daar gaat het heel goed mee. Met Andre zijn gezondheid gaat het ook goed, hij slikt nog wel zijn pillen omdat hij dat moet van z'n moeder, maar last heeft hij eigenlijk niet.

John en Andre zijn begonnen met hun padi duikcursus en zijn vandaag voor het eerst op zee gaan duiken. De rest heeft weer boodschappen gedaan in Singaradja en zijn dus nu aan het internetten om jullie op de hoogte te houden. Het eten is erg goed, we hebben al meer fruit gegeten hier, dan in een heel jaar in Nederalnd, maar ja het wordt dan ook wel gesneden voor ons neus gezet of in een shake gemaakt en voor ons neer gezet. June is een goede kok en maakt al ons eten klaar, we hoeven zelf de afwas niet te doen. We mogen eigenlijk niets doen in het huishouden en dat terwijl dat ze al 8 maanden zwanger is. Iedere dag wordt het hele huis gepoetst wanneer wij aan het ontbijt zitten en als we niet uit kijken wordt iedere dag alles gewassen. Er komt namelijk speciaal iemand om onze was te doen en deze ook nog eens te strijken!!!

Woensdag kwam onze tuinman en security speciaal voor ons om de kokosnoten uit onze boom te halen en deze open te maken zodat wij het kokossap konden drinken. Hierbij is heeft de tuinman gewond geraakt hij kreeg een kokoosnoot op zijn hoofd en viel toen met z'n schouder op een betonnen randje in de tuin (plantenbak) en had z'n schouder uit de kom en een grote bult op zijn kop. Hij is een dag niet komen werken want moetst een nieuwe bril bestellen en herstellen van z'n arm uit de kom. De kokosnoot wat trouwens lekker om te drinken.

Donderdag avond bleef onze security maar rondjes lopen rond het huis, hij wilde eigenlijk zeggen dat hij naar huismoest voor zijn vrouw die ziek was, maar dat durfde hij dus niet zo goed. uitenidelijk wel en is hij naar huis gegaan, de volgende ochtend bleek dat zijn vrouw bevallen was van een meisje. Dit was wel een maand te vroeg! Maar alles was verder goed.

Oma heeft in de zwemband in het diepen (1.80m) gezwommen. Ze had geen grond onder de voeten!!! Linda moest haar door het bad duwen want zwemmen lukte niet zo goed. GElukkig had Linda haar Dinobandjes om zodat zij ook niet kon zinken!

We hebben het dus erg goed naar ons zin hier. Helaas kunnen we nog geen foto's plaatsten omdat de computers hier nog gegen usb aansluiting hebben!! dus tja jullie moeten dat maar komen bekijken wanneer we thuis zijn.

Gisteren sloop ter trouwens een slang door onze tuin!! We hebben ook een hond ,hij heet AStra en waakt goed over ons terrein, is een speelkamaraadje voor linda en maakt meer vies in het huis dan wij!

Jolanda alvast gefeliciteerd voor Maandag
Sijbrandy's prettige vakantie
Trees en geerd zwemmen de vissen nog?
Dennis en Ebony hoe gaat het met Ryan?
Martina hoe gaat het met je gezondheid?
Ralf een prettige vakantie
Tucky met ons Liek gaat het buitengewoon
Trees wat was de uitslag van Lacky en ik slaap en eet hier heel goed
Lieke en Erik fijn dat het goed gaat met Lani en Kiah, maar we willen ze wel echt terug, koop zelf maar een hondje!!!
Lonneke, wat leuk dat jullie de site ook bijhouden
Wilma en Angelo fijne vakantie, geniet er van het is vast niet zo leuk als hier, x Linda
Jorn wij zorgen goed voor oma, Linda mist jou wel

Verder hebben wij het goed van eten , drinken, luxe, warmte dus eigenlijk alles wat we willen!

Groetjes Van ons allemaal!!!

7 opmerkingen:

Thérèse zei

Hallo Allemaal
Ben blij dat jullie het zo goed maken, geniet want het is zo voorbij. Van Lacky niks gehoord, zal dus wel goed zijn. Mevr. van Hout gebeld, had nog een open been.Florence mag weer fietsen ze kan nu zelf weer boodschappen doen.
Veel liefs en geniet. Thérèse

Thérèse zei

Hallo Thomas
Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een mooi dagje van, laat je maar eens lekker verwennen door de hele familie.
Lieck proficiat met je zoon en Henny ook proficiat met je husband.
Veel groetjes uit Venlo van Piet en Thérèse

lieke zei

Hey vakantiegangers!!!

Wat een bericht! Leuk om even te lezen hoe het jullie in Bali vergaat!
Het klinkt/ leest allemaal zeer goed!

Wat leuk Andre en John dat jullie PADI halen, kunnen we in Nederland ook een keer gaan duiken :)

En wat een luxe zeg allemaal!!! Geniet ervan want straks thuis moeten jullie het weer zelf doen!

Met Lani en Kiah is alles helemaal prima!
We wandelen en knuffelen wat af!
Lani kiest altijd het plekje bank bij ons uit (waar geen kleed ligt) en laat zich dan heerlijk aaien.
Lani is ook niet meer bezig met de konijnen. Nou we moeten nog even nadenken of we ze terug gaan geven ;) Zo gezellig! Hihi, nee hoor we zullen zelf ooit een hondje kopen.

De foto's komen we wel een keertje bekijken want daar ben ik natuurlijk erg benieuwd naar!

UIt bovenstaande reacties begrijp ik dat Thomas jarig is.
Dus bij deze Thomas: GEFELICITEERD en geniet van je verjaardag in Bali! En alle familieleden natuurlijk ook gefeliciteerd.

Geniet er lekker van en tot de volgende keer!

Liefs xxxx Lieke

Dènis,Ebony en Ryan. zei

He hallo allemaal,

john en dre uitkijken dat jullie niet verzuipen met dat duiken want moeite met lopen hebben jullie ook laat staan gezellig duiken....!!
En ome dre je krijgt een dikke kus en knuffel van Ryan.
alles gaat goed met hem hij drink niet maar zuipt en janken...... dat wilde niet weten. oh en patricia hoe kan ik foto's van ryan hier op krijgen?
oma paste wel op met wat je doet geen gekke dingen hè.
o ja iedereen gefeliciteerd met die ouw kont!!
(geniet er van thomas en hennie)
wel allemaal heel terug graag.
En dreke hoe is het met je,
nog veel pijn.??

nou iedereen een hele fijne vakantie niet te gek en heel terug.
groetjes van ons uit aarle.

trees zei

Hallo Bali-gangers,

Ik ben blij dat het goed gaat met jullie, en dat je het naar de zin hebt. Ja de vissen zwemmen nog steeds groot en klein.
De Sijbrandies zijn nu ook met vakantie zijn vanmiddag gegaan richting Oostenrijk/Italie, het weer is hier toch niet alles.
Thomas vast gefeliciteerd met je verjaardag, laat je die dag maar goed verwennen.
Groetjes aan allemaal en fijne vakantie nog
Doei Trees en Geer

lieke zei

Klik hier voor een foto van Lani en mij

Henriette en Ron zei

LANG ZAL IE LEVEN, LANG ZAL IE LEVEN, Hiep, hiep hoera THOMAS!!!Gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren in goede gezondheid toegewenst. Wel vreemd eigenlijk, meestal zijn wij weg met je verjaardag. Het lijkt er een beetje op dat je nu expres met je verjaardag weg bent ;) Wij drinken wel een borreltje op je verjaardag en komen op een andere dag nog bij je op de koffie!!! We lezen dat jullie het prima maken. Wat een verwennerij! Ik ben een beetje bang dat jullie straks niet meer terugkomen naar dit kikkerlandje waar je alles zelf moet doen. Hier is alles goed. Wij zijn afgelopen weekend thuis gekomen van Italie en hebben het prima gehad. Straks kunnen we foto's uitwisselen. Doe iedereen in Bali die we kennen de hartelijke groeten van Ron en Henriette