vrijdag 3 augustus 2007

we tellen af

Hallo, daar zijn we dan eindelijk weer, het is al weer even geleden dat we iets van ons hebben laten horen, maar buiten dat we heerlijk van onze vakantie aan het genieten waren, konden we simpelweg geen bericht posten. Wel hebben we alle reacties gelezen en zijn dan ook helemaal op de hoogte van het nieuws uit Nederland. Dat vinden we natuurlijk ook erg fijn en ik moet jullie dan ook allemaal bedanken voor de berichtjes!

We waren gebleven bij dinsdag. Andre en John zijn savonds een nachtduik gaan maken, naja nacht, ze werden om 6 uur al opgehaald omdat het hier om 7 uur toch al donker is. Wij hebben ons om 7 uur op laten halen zodat we op het strand zouden staan wanneer ze uit het water kwamen. Eerst hebben we maar wat gedronken, want we zagen niets anders dan een zwarte zee. Zelfs de man van het restaurant tuurde met ons mee langs de horizon om maar een lichtpuntje op te vangen van een bootje, visser of duiker! Toen we eindelijk een lichtje zagen vlogen we natuurlijk meteen naar het strand, maar helaas het was een visser, die met een schepnet door het water liep en een koplamp van een auto in zijn hand had. Deze had hij aan accu vast gemaakt die in zijn rugzak zat. Daar hebben we maar even naar staan kijken, want oma kon de benen van die man maar niet onderscheiden in het donker. In de verte kwam toen een klein lichtpuntje aanvaren, maar ja omdat het pikkendonker was en het lichtjpuntje steeds verder van ons vandaan ging, zijn papa en linda maar een stuk het strand afgelopen. De rest bleef bij het standbeeld van de Dolfijn op het strand wachten want misschien waren ze het toch niet. Na een 10 minuten kwam er een open jeep langsscheuren met allemaal duikers er in, mama riep nog heel hard Andre, maar ja weg jeep. Dus wij de jeep achter na lopen om te zien of dat deze in het straatje zou stoppen bij het winkeltje van de duikschool, niet dus! Ondertussen kwamen Linda en papa weer terug lopen, het waren dus toch Andre en John geweest die in die Jeep zaten! Maar ze zouden terug gebracht worden naar het standbeeld dus daar bleven we dan ook maar wachten. We hebben nog wat in het dorp gedronken en toen naar huis.

Woensdag zijn we om 8 uur smorgens door Jaya opgehaald en zijn we eerst naar de tempel geweest. Hier moest iedereen weer in sarong en een geblokt lint om je buik aan. We kregen een uitleg over de tempel en mochten bij een seremonie aanwezig zijn die net gehouden werd door een familie. Maar in de tempel leefde ook apen, deze kregen niet zo veel te eten, waar door ze een beetje gevaarlijk waren. Ook stonden alle offers in een soort van kooi wanneer ze nog klaar gemaakt moesten worden. Deze kooi was afgesloten met een groot hangslot anders zouden de apen alles open maken en opeten. De vrouwen hadden zelfs lange stokken bij om de apen weg te jagen. Wanneer er een offer neer werd gelegd, dan vlogen die apen er natuurlijk meteen op af. Daarom kregen de apen van de mensen wat ander eten zodat ze de offers met rust zouden laten, naja voor eventjes dan want toen die mensen aan het zingen waren, ging zo'n dikke aap natuurlijk toch nog aan het offertje eten. Wist je trouwens dat de goden hier ook koffie en thee drinken en sigaretten roken?? Ook dat doen ze hier in een offertje aan de goden offeren.

HIerna zijn we doorgereden naar de schildpadden, tenmisten het leek er leuk in de lonely planet, maar bij aankomst viel het erg tegen, ten eerste moesten we allemaal 25.000 rph betalen om naar die schildpadden te kijken en toen hadden ze maar 2 grote schildpadden en een stuk of 20 kleintjes in 4 grote teilen zitten. Een schildpadje vrijlaten op het strand kosten zelfs 75.000 rph dus dat hebben we niet gedaan.

Gelukkig had Jaya nog wel iets anders waar we naar toe konden, het nationale park van Bali. Hier hebben we een hele hoge toren beklommen, de laatste twee verdiepingen zelfs met een wenteltrapje, van waar we Java en Menjangan eiland konden zien liggen. Het waaide daar ontzettend hard boven op die toren!! HIerna terug naar Lovina waar lekker stokbrood kochten en lekker thuis gelunched hebben.

Donderdag hebben we weinig gedaan, en zijn we savonds lekker uit eten geweest, weer sate voor de heren op hun eigen prive bbq aan tafel. Linda at iets van vis en de rest had iets van kip. Andre, John en Linda zijn daarna naar een naamgeefseremonie geweest van een van de kinderen van de duikinstructeur. De naam geven gebeurt hier pas wanneer het kind 3 maanden oud is. Ze zijn de hele avond op het feest geweest als ere gasten. kregen ook een bankstel tot hun beschikking om op te zitten op de eerste rang. Andre heeft zelfs moeten dansen voor de baby! Oma heeft nog wat cadeautjes gekocht en gaf de kinderen van "haar" winkel daarna wat snoepjes, de kinderen bleven maar oma zeggen, dus kregen ze steeds meer snoepjes van haar!

Vanmorgen hebben we een start gemaakt met het inpakken van de koffers, alleen oma is nog niet begonnen, die vindt het vreselijk dat het er nu bijna op zit!! Vanmiddag dus nog lekker in Lovina aan het shoppen, niet dat we nog niet genoeg hebben gekocht maar oma moet hier van haar winkel afscheid nemen. Misschien dat jullie nog iets van ons horen vanuit Singapore, maar dat merken jullie dan vanzelf. Anders zien en horen jullie ons wel weer in Nederland.

Buurtjes uit Best bedankt voor jullie berichtje het is goed ontvangen.

Lieke wil jij een half brood kopen voor ons en een pak sap;)

Ans bedankt voor je berichtje het is maar goed dat Nicole je helpt.

Henriette en Ron gefeliciteerd als tante en oom van David!

Voor de rest,met ons gaat het buitengewoon, heel veel groetjes en tot snel!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Z0 , DIT WORDT DUS DE LAATSTE KATTEBEL NAAR BALI, WANT ZONDAG ZIJN JULLIE WEER IN MOEDERS SCHOOT TERUG,,,! ALLES IS GOED GEGAAN, BIJ JULLIE EN OOK HIER . HOE IS HET MET ONS LIECK, BEDANKT , DAT JULLIE SAMEN ZO GOED VOOR HAAR GEZORGD HEBBEN,DE VOLGENDE VAKANTIE
IS ZE WEER VAN DE PARTIJ , HOOR!!
IK BEN STIK TROTS OP JULLIE !!!!
HET IS HIER 7 UUR IN DE OCHTEND,
EVEN HET WEERSBERICHT UIT DE VERSE
HAND : DE ZON SCHIJNT , DE LUCHT IS GEMÊLEERD, ALLERLEI KLEUREN BLAUW DE REGENWOLKEN VERTREKKEN RICHTING GRONINGEN, DUS ALS JULLIE LANDEN IS HET HIER HARTJE ZOMER , SNIKHEET, LIECK , WAT ZAL JIJ BLIJ ZIJN , ALS JE JOUW MOOIE TOILETJE WEER TERUG ZIET !!HANG JE KOTJE MAAR GELIJK VOL MET BALINESE
HERINNERINGEN,KUN JE NOG JAREN OP TEREN.O JA , DE GROETEN VAN NEL VAN HOUT, ZE IS MET AN NAAR VENRAY GEWEEST- IN GROOT CORSET - LEUKE KLEREN GEKOCHT , KIEPER JIJ JE OUWE SPULLEN MAAR VAST IN DE STRUIKEN OP BALI, JE KENT NEL !!!!
ZEG JE TEGEN DE JONGENS , DAT ZE NIET TE VEELIN HUN BROEK STOPPEN, WANT ZE WORDEN HIER GEFOUILLEERD, ZE ZIEN HET METEEN EN VOORAL DIE DIKKE MELOENEN , JA IK ZAG HET WEL OP DE KAART VAN DIE GROENTEBOER,
EN JIJ MET AL JE CADEAUTJES, ALLES MOET WEL UITGEPAKT WORDEN , HOOR
IK HOOP DAT JE DOOR DE DOUANE KOMT. DIT WORDT DUS MIJN LAATSTE ZIN , EEN HELE GOEIE REIS,WE STEKEN EEN PITJE AAN BIJ DE ZOETE
MOEDER !!!! DAAAAGG TUCKY EENEEN

lieke zei

Hoi hoi,

Zo jullie zijn de afgelopen dagen nog lekker actief geweest!
Heerlijk zeg!
Wel erg jammer dat het er bijna op zit!

Maar Lani, Kiah en ik vinden het ook erg gezellig als jullie weer terug zijn! Als het goed is hebben jullie geluk, komen jullie thuis en schijnt de zon!!! Jaja echt waar de zon is er gelukkig weer!

Ik ben benieuwd naar al jullie verhalen en foto's!!!

Patricia en John; Erik en ik hadden al bedacht dat we eten voor jullie zouden kopen, dus dat gaat helemaal goed komen (we denken aan het half brood en aan de sap!)

Hele goede terugreis voor allemaal en tot snel!

Liefs xxxx Lieke

Doret zei

Hallo allemaal,
dit was zo te lezen wel een hele belevenis. In ieder geval iets waar je nog lang op kunt terug kijken. We zijn dan ook hartstikke benieuwd naar de foto's. Voor nu een veilige terug reis en tot ziens.
Groetjes Doret